DViSonAir Intervju: Elina Sundqvist


Jag är ingen YouTube-stjärna, kommer aldrig bli det och är i allra högsta grad tillfreds med sakernas tillstånd (det verkar vara en grymt tuff bransch, att vara stjärna på YouTube). Sammanlagt har jag kanske gjort ett knappt hundratal YouTube Live Hangouts-grejor; det har nästan alltid varit magiskt kul och utan undantag extremt lärorikt för mig – troligen den bästa kompetensutvecklingen jag har någonsin varit med om. Såklart är det ett härligt bonus ifall någon annan också gillar det jag gör men jag erkänner: mina motiv i det här sammanhanget är ganska så egoistiska :)

Denna intervju med Elina Sundqvist är det bästa jag gjort, alla kategorier. Med ‘bästa’ menar jag definitivt inte teknisk briljans (usch, jag lyckas alltid trassla till det) eller att jag möjligen lyckades undvika säga ‘liksom’ i varenda mening. Nej, jag avser det faktum att jag fick på tråden en entusiastisk ung kvinna – tillika Tuna-elev från 9b anno 2009 och hängiven Tunabladet-medarbetare! – som har med all önskvärd tydlighet visat att med en hel del jävlar anamma, noggrann planering och mängder med hårt arbete går det att ta sig nästan vart som helst. Exempelvis från Luleå till UCLA i Los Angeles, efter en journalistutbildning i Sverige och avstickare bland annat till Fiji och Sri Lanka. Lite medfödd begåvning är förstås inte heller i vägen, medges!

Att Elina lyckas så suveränt bra med sina planer i livet förvånar mig egentligen inte särskilt mycket – snacka om extrem målmedvetenhet redan i unga år! – men det gör mig verkligen alldeles varm inombords. Med stor sannolikhet kommer hon också framöver nå sina högt uppsatta mål med råge och då kommer jag väldigt gärna lite då och då pejla stämningarna, oavsett var hon råkar befinna sig på denna jord. I dessa tider när #MeToo har fullständigt krossat illusionen av jämställdhet i samhället är det alldeles underbart med kvinnor som vågar ta plats och kräver det mest naturliga: se mig som den människa jag är.

Min audio-only podcast som bygger på DViSonAir – se iTunes-katalogen: OnAirWithNiilo (passa på och prenumerera så får du alla avsnitt automagiskt till din smarta lur!) – lägger jag ut genom SoundCloud. Naturligtvis går det också utmärkt att lyssna på det här avsnittet direkt här på webben:

About niiloa

Language teacher, GSuite superadmin, YouTuber, podcaster, advocate for international school collaboration, sea kayaking addict
This entry was posted in DViSonAir, Tunaskolan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s