DViSonAir #34: Annie Bergh om Erasmus+

Det var allt tur att jag råkade chatta med vännen Anders Wahlén när han nyligen besökte Dublin under några dagar och ‘jobbskuggade’ – jamen, genom Erasmus+ förstås – en rektorskollega där. Förutom att det alltid är lika trevligt att prata med Anders så lovade han också att sätta mig i kontakt med Malmös Erasmus+ proffs #1; något jag tyckte lät riktigt bra. Ännu bättre blev det när det visade sig att proffset är Annie Bergh som jag har haft nöjet att träffa många gånger under åren i eTwinning-EU-skolsamarbetssvängen!

Vi hade en supertrevlig och – i synnerhet för mig – en mycket informativ pratstund, med fokus främst på Key Action 1 inom Erasmus+ programmet; detta handlar om EU-stöd till finansiering av kvalificerad kompetensutveckling för pedagoger och skolledare i Europa. I vanlig ordning är ansökningsförfarandet ganska så omfattande men så är också möjligheterna att delta i internationella kurser, konferenser eller kanske jobba tillsammans med kollegor i något europeiskt land.

Min audio-only podcast som bygger på DViSonAir – se iTunes-katalogen: OnAirWithNiilo (passa på och prenumerera så får du alla avsnitt automagiskt till din smarta lur!) – lägger jag ut genom SoundCloud. Naturligtvis går det också utmärkt att lyssna på det här avsnittet direkt här på webben:

 

About niiloa

Former language teacher, GSuite superadmin, advocate for international school collaboration. YouTuber, podcaster, sea kayaking addict
This entry was posted in DViSonAir, EdTech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s