DViSonAir: Bokprat med Per Nilsson

Andra halvan av vårt bokprat fokuserar definitivt på citronmeliss lika med Hjärtans fröjd!

Hur det nu kom sig så hade jag lagt undan Per Nilssons ungdomsklassiker, ‘Hjärtans fröjd‘, i klassrummet – men Jonathan och Hjalmar i min nia lyckades minsann hitta den! Inte nog med detta: killarna läste också boken ganska snabbt och gjorde sedan en riktigt schysst podcast-episod om sina tankar och funderingar kring boken.

Då kände jag att det vore riktigt kul om Per Nilsson själv skulle lyssna på killarnas funderingar på podden och möjligen också ställa upp på lite bokprat, Live på YouTube såklart, tillsammans med sina två nya läsare. Jag skrev ett gammaldags brev, klistrade på ett frimärke och iväg gick mina rader till Sölvesborg (jag var rätt säker på att jag hade hittat rätt Per Nilsson). Efter ett par dagar fick jag ett mejl: Per var med på tåget och skulle mycket gärna träffa killarna som hade fastnat för hans bok från anno 1992.

Det blev en suveränt intressant pratstund med Per Nilsson, Jonathan och Hjalmar. Bästa sortens ‘skarpt jobb’ i skolan – och det hela blev till mer eller mindre genom en slump! Fast i det här sammanhanget kommer jag också att tänka på en klassisk kommentar från Ingemar Stenmark, när det begav sig, när en journalist frågade honom något i stil med hur det kunde komma sig att han alltid hade sådan tur när det gällde som mest. Stenmark svarade ungefär så här: ‘ju mer jag tränar, desto mer tur har jag’. Det är helt klart en stor sanning i många sammanhang.

Klart det skall också gå bra att endast lyssna – då är det min On Air With Niilopodcast som gäller, bara att klicka här nedanför:

..eller gå vidare här

P.S. Per Nilsson har också skrivit en fortsättning på Hjärtans fröjd och – med lite tur – kan det bli en uppföljande bokprat Live On Air. Stay tuned!

About niiloa

Language teacher, GSuite superadmin, YouTuber, podcaster, advocate for international school collaboration, sea kayaking addict
This entry was posted in DViSonAir, Tunaskolan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s