DViSonAir: Bokprat med Agnes

Min ‘studio’ kanske inte är riktigt så fin – i den krassa, fysiska verkligheten – som bakgrunden visar..!

Det var alltför länge sedan sist, konstaterade jag, när bokproffset Agnes Lindholm och jag återigen sammanstrålade Live på YouTube 28. oktober 2020. Jag skyller på flytt- och byggkarusellen under de senaste åren på Tunaskolan men nu har jag äntligen hittat en någorlunda lugn vrå som får duga som en mini-streaming-studio. Då var det självklart att höra om Agnes hade tid att prata med mig om böcker, plugget och livet – och det hade hon!

När Agnes tog studenten i våras hade världen redan blivit rejält annorlunda, trots att vi i Sverige inte alls har varit med om lika stenhårda restriktioner som i många andra länder. Det var skönt att höra att studentexamen ändå blev en trevlig avslutning på gymnasiet och att Agnes högskolestudier också har fått en bra start.

Läsning av skönlitteratur är fortfarande starkt i fokus för Agnes som också har ganska så tydlig målsättning: något med böcker och litteratur vill hon jobba med framöver. Med tanke på jobbet med bokbloggen sedan (mycket) unga år, boktipsen i radio och kontakterna bland författarna är jag rätt säker på att så kommer det också bli.

Jag hade fått ett gäng frågor till Agnes från 7a på Tunaskolan och såklart gick vi igenom många av dessa. Ett hett tips är en av Agnes stora favoritböcker: ‘Tio över ett‘ av Ann-Helén Laestadius; en bok som till stor del utspelar sig i Kiruna!

Som vanligt kan du också välja att endast lyssna på vår pratstund genom min OnAirWithNiilo-podcast; direktlänk till denna episod här.

Vi ses – och hörs – On Air!

About niiloa

Language teacher, GSuite superadmin, YouTuber, podcaster, advocate for international school collaboration, sea kayaking addict
This entry was posted in DViSonAir, IT i skolan, Tunaskolan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s