DViSonAir #30: Vaddå MIE?!

Jo jag vet att det knappt går att höra mig på YouTube! Bummer. Välj podcast-varianten istället om det nu mot förmodan skulle vara så viktigt med mitt snack :)

Säsongens första DViSonAir kom igång med nollvarsel – och blev (bortsett ifrån mitt obligatoriska tekniktrassel) faktiskt riktigt bra, mot alla odds, tack vare att kollegan Jonas Bäckelin har hyfsat(!) bra koll på det mesta när det gäller konstiga förkortningar inom pedagogisk IT-användning.

Denna gång fokuserade vi på hur vi lärare på bästa sätt kan förkovra oss i allt vad Microsoft molntjänster inom skolområdet heter; just där kom vi in på MIE (Microsoft Innovative Educator) och några ytterligare mystiska förkortningar. Jag var aningen, aningen förvirrad i den här djungeln men till slut tror jag att jag faktiskt fattade något! Därmed var det bevisat att Jonas är en strålande bra pedagog :)

Mitt eget ljud i YouTube-inspelningen är på tok för låg nivå men i podcast-varianten har jag försökt att fixa till det lite grand. I vilket fall är det viktigaste att Jonas hörs hur bra som helst; troligen bara bra att mina kommentarer delvis är ohörbara.. Min motsvarande podcast (givetvis skall du prenumerera på OnAirWithNiilo!) finns sedan en tid tillbaka tillgänglig på SoundCloud men såklart går det att lyssna också här direkt på webben:

 

Kanske är det endast fråga om vanans makt med jag tyckte faktiskt tidigare att det var struligt att få full koll på hur jag skall bära mig åt med Microsoft Education kurser och certifieringar. Nu är det bara att satsa på 1000 poäng direkt, och därmed MIE! Undrar förresten om det skulle kunna gå att ta en omväg och köpa dom där poängen, med bitcoin kanske? Fast då är det antagligen fullt tänkbart att jag missar den pedagogiska poängen. Dessutom, i ärlighetens namn, måste jag säga att jag inte äger några bitcoin alls – himla synd, med tanke på dagens kurs i alla fall.

Tack Jonas för detta – vi ses, säkerligen både i den fysiska världen och definitivt också On Air!

About niiloa

Former language teacher, GSuite superadmin, advocate for international school collaboration. YouTuber, podcaster, sea kayaking addict
This entry was posted in DViSonAir, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s