SETT och hört: Carl Heath

CarlHeathSETT

Jag lyckades smyga in på den dragning på SETT2016 som Carl Heath – från Interactive Institute – hade kring temat ‘Skola för ett interaktionssamhälle‘, trots att detta egentligen hörde till ‘styrning/ledningsspåret’. Det kom sannerligen väl till pass att ha en badge med det magiska ordet ‘Utställare’ att visa upp – tack eTwinning för det!

Carl verkar ha ett übercoolt jobb som går ut på att spåna om framtidens IT-användning och lattja med de senaste högteknologiska mojängerna (jag jublade inombords när han kallade dessa tingestar just för mojänger – inte några devices här, inte! Finns det något engelskt fackuttryck som platsar sämre i svenskan än devices?!). Det kan förstås vara fullt möjligt att han gör lite andra saker också; det tänker jag definitivt ta reda på 10. maj när vi gör vårt andra tappra försök med live DViSonAir intervju.

Det som Carl förde fram mycket tydligt var att de snabba samhällsförändringarna – som idag till stor del drivs av informationstekniken – måste också speglas i hur skolan fungerar. Det kändes riktigt bra att höra detta, inte minst för att jag har haft liknande tankar under en ganska lång tid. Med andra ord: kanske är jag på rätt spår!

Ytterligare en sak som verkligen visar vilken förändringstid vi lever i framgick med all önskvärd tydlighet när Carl berättade om sin son som så gärna ville ha en viss sorts Brio-bricka. Det var aldrig tal om att åka till en leksaksaffär för den unge entreprenören utan frågan Carl fick höra var: ‘pappa, visst kan vi printa det här?’ Jepp, det kunde dom visst göra.

 

About niiloa

Language teacher, GSuite superadmin, YouTuber, podcaster, advocate for international school collaboration, sea kayaking addict
This entry was posted in eTwinning, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s