DViSonAir Intervju: Kristina Alexanderson


Det gäller verkligen att ta vara på stundens ingivelse ! På torsdag chattade jag med Kristina Alexanderson (visst, det var på Facebook, jag erkänner) och rätt som det var så hade vi spikat att köra en HangoutOnAir på fredag, dagen därpå. Snabba ryck och ibland, på något konstigt sätt, blir det riktigt bra resultat – som nu vår pratstund. Det blev faktiskt lite nerv i det hela också, inte bara det här att man lite halvsömnigt håller med varandra hela tiden som Micke Kring och jag brukar göra :)

Kristina har varit med ett tag, precis som hon sade, och hon har mycket att dela med sig – i synnerhet kring frågor som berör skolan och informationstekniken. Kristina jobbar på Internetstiftelsen i Sverige och där fokuserar hon just på hur barn och ungdomar använder internet. Informationsbruset kan kännas överväldigande ibland, definitivt också för oss vuxna, och då gäller det att skolan ser till att barn och ungdomar är rustade för livet där digitalt kunnande är ett måste. I det här sammanhanget är Webbstjärnan kanonbra!

Självfallet tog vi också upp Barnhack turnén som innebär att ungdomar i högstadieåldern får prova på programmering – i Luleå 2. maj minsann! Givetvis skall många tjejer vara med där, fifty-fifty är det som gäller.

Härnäst skall Kristina hålla låda på SETT2016 och sannolikt får jag möjligheten att lyssna på henne på plats där vilket känns suveränt kul. Apropå SETT förresten så se till att boka in 3. maj när det blir dags att sammanfatta SETT2016 On Air genom SETT i Veckan!

Som vanligt finns vår pratstund också tillgänglig i form av en mp3:a ifall du endast vill lyssna; det kan du göra direkt på webben – eller ladda ner filen för att lyssna senare – genom denna länk.

Vi ses On Air!

About niiloa

Language teacher, EdTech coach, GSuite superadmin, YouTuber, podcaster, advocate for international school collaboration
This entry was posted in DViSonAir, IT i skolan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s