DViSonAir Intervju: Isak Ekroth (Formida)

Kanske är det så att förstelärare per definition är – eller i alla fall borde vara – entreprenörer? Detta stämmer då definitivt in på Isak Ekroth som är gymnasielärare på Katedralskolan i Växjö och sedan en tid tillbaka också VD på en en högintressant ‘tech startup’, Formida. Formida fokuserar på att underlätta för lärarna vid bedömningen av elevarbeten som snurrar i molntjänster som exempelvis Google Apps for Education (GAFE) eller Office 365 som Microsoft driver. Den lösning som Formida nu erbjuder är ett tillägg till webbläsaren Chrome; som användare blir det enkelt och snabbt att ge respons till eleverna och samtidigt får man ‘på köpet’ en tydlig bild av vilken typ av kommentarer som eleverna får. Därmed speglas också elevernas kunskapsutveckling över tid.

Formidas upplägg verkar vara riktigt smart och som GAFE-användare – och admin – är jag ordentligt taggad på att testa tjänsten. Det finns lite olika sätt att få in användardata från GAFE men för att börja med blir det nog bara att knappa in ett fåtal användare för hand. Sedan får vi se.

Snacka om att en timme kan gå fort, helt otroligt. Inte nog med att Isak jobbar (numera på deltid) som lärare och driver ett företag – han är också musiker och spelar gitarr i det übercoola bandet Kinetics. Såklart pratade vi då också en hel del musik! Direkt efteråt var jag förstås bara tvungen att lyssna på bandet och då hittade jag direkt Gravity Overtook The Parrot som jag drog på ordentligt så dom gamla Yamaha-monitorerna med inbyggda förstärkare fick jobba för fullt. Vad jag tycker? Gillar starkt!

Som vanligt finns förstås vår pratstund också tillgänglig som mp3-fil som går att lyssna direkt på webben – eller ladda ner – genom denna länk.

Vi ses och hörs On Air!

About niiloa

Language teacher, EdTech coach, GSuite superadmin, YouTuber, podcaster, advocate for international school collaboration
This entry was posted in DViSonAir, HangoutOnAir, IT i skolan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s