Två Luleå-lärare till EU eTwinning workshop i Portugal!

BragaPortugal

Braga By Night (Jorge Laranjo)

Nu i början på 2016 fick jag ett mejl från svenska eTwinning (en del av EU-skolsamarbetet i Europa) där samordnaren undrade ifall det skulle finnas intresse bland Norrbotten-lärarna för en internationell workshop med fokus på ‘programming and robotics’. Det hela skulle arrangeras i Portugal i maj och målet är givetvis att få till fler internationella samarbeten kring just dessa superintressanta ämnen.

Mitt svar blev att jag skall lägga ut krokar och mycket riktigt blev det snabbt några intresseanmälningar. Därefter bad jag kollegorna att skriva en kort motivering till svenska eTwinning och nu är det klart: Anna Billström (Björkskataskolan) och Sofie Drugge Nilsson (Bergskolan) får nöjet att åka till härliga Portugal i maj och känna på sommaren lite i förväg. Självfallet står eTwinning för både resa, boende och konferensavgift. Stort grattis!

Klart att det också ingår en motprestation i sådana här sammanhang; det som främst gäller är att sedan använda sig av både de nyinskaffade kunskaperna och kontakterna för att komma igång med internationella skolsamarbeten – något som både eleverna och lärarna kommer att ha enormt stor nytta av.

Min erfarenhet, efter mer än tio års arbete med internationalisering och som en eTwinning-ambassadör, är att de internationella kontakterna är guld värda och kan fullständigt förändra den traditionella lärarrollen där arbetsplatsen för det mesta var i klassrummet. Idag är arbetsplatsen för både elever och lärare – genom smart pedagogisk IT-användning – hela Europa; Framtidens skola är redan här!

About niiloa

Language teacher, EdTech coach, GSuite superadmin, YouTuber, podcaster, advocate for international school collaboration
This entry was posted in eTwinning, IT i skolan, konferens. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s