DViSonAir Intervju: Hanna Forsberg

Denna tisdag eftermiddag 2.februari 2016 hade våra fenomenala Förstelärare på Tunaskolan en dragning om digitala responsverktyg – och direkt efteråt (okej, jag tog väl lite av en tjuvstart) så skarvade jag på en intervju med lärarkollegan Hanna ForsbergViktor Rydberg Gymnasium i Djursholm. Inget särskilt märkligt med detta, kan man tycka, men det råkar också förhålla sig som så att Hanna är verkligen på mammas gata med just det här kring digitala responsverktyg! Dessutom kan hon GAFE Classroom utan och innan, har en bakgrund inom forskning och på hennes visitkort står det ‘Instructional Designer’. Inte dumt alls, tycker jag, och det hela toppas med att hon har hjälpt mig något otroligt med en alldeles suverän ‘lathund‘ kring Classroom!

Hanna var också en bland många (svenska) besökare på BETT-mässan detta år – precis som Micke! – och hon har också klart positiva erfarenheter vilket inte är så konstigt för att Hannas jobb går delvis ut på att spåna kring framtida utveckling av pedda-IT på VRG. Just nu tittar hon lite extra på Canvas vilket kanske inte är så välkänt i Sverige (än). Kanske är det så att Canvas verkligen förtjänar beteckningen ‘lärplattform’, till skillnad från många andra huvudsakligen administrativa hopkok?

En timme kan verkligen försvinna häpnadsväckande kvickt, konstaterade vi samstämmigt när det plötsligt var definitivt dags att bege sig hemåt. Tack för en superintressant pratstund, Hanna!

Att endast lyssna på oss går givetvis alldeles utmärkt; du kan göra det direkt på webben eller ladda ner mp3:an genom denna länk.

Vi ses On Air!

About niiloa

Language teacher, EdTech coach, GSuite superadmin, YouTuber, podcaster, advocate for international school collaboration
This entry was posted in DViSonAir, HangoutOnAir, IT i skolan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s