Fler än 140 tecken: jorden skälver

Det nya året 2016 är fortfarande mycket fräscht när det ryktas om att det otänkbara kommer att ske: det skall bli möjligt att bre ut sig ordentligt på Twitter, långt mer än vad de magiska 140 tecknen tillåter. Världen kommer aldrig att vara densamma igen! Eller kanske ändå för att det har faktiskt alltid varit möjligt att skicka längre haranger på Twitter, exempelvis genom webblänkar.

Jag har aldrig riktigt förstått hur det kan komma sig att just 140 tecken – inte hundra eller femhundrafemtio – skulle vara det ultimata när det gäller att uttrycka sig i skrift på det allra bästa sättet. Bakgrunden till att omfattningen av Twitter-meddelanden blev som den blev har inte heller med avancerad semantisk forskning att göra utan beror mig veterligen på begränsningarna i sms-tekniken (och kanske också till viss del på slumpen).

Kommer då Twitter-meddelanden på hela 10.000 tecken innebära ytterligare ett enormt lyft för bolaget som – utan att någonsin ha gått på vinst – värderas någonstans kring ett par hundra miljoner? Det tror jag knappast men en sak är i alla fall säker: dessa rader har rejält överskridit den (forna?) heliga Twitter-gränsen och frågan är förstås då om jag har tagit i alltför mycket!

About niiloa

Former language teacher, GSuite superadmin, advocate for international school collaboration. YouTuber, podcaster, sea kayaking addict
This entry was posted in SocialMedia. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s