DViSonAir Intervju: Edward Jensinger

Första DViSonAir-intervjun för ‘höstsäsongen’ – i sensommarvärmen! – var något jag hade verkligen sett fram emot. Det blev mycket riktigt suveränt intressant och trevligt att höra hur Edward Jensinger – inte helt okänd skolledare och debattör inom utbildningsområdet – ser på tillvaron, lärandet och förstås på molntjänsterna i skolan.

Det är alltid fascinerande att prata med folk som har överblick på ett sätt som är snudd på omöjligt när man jobbar heltid som lärare. Snacka om att vidga vyerna! Man kan lugnt säga att Edward har en hel del erfarenhet i bagaget och hans arbete med att driva på implementeringen av Google Apps for Education i Malmö har knappast gått någon förbi, förutsatt minsta intresse för smart pedagogisk IT-användning.

Särskilt befriande tycker jag är Edwards inställning gentemot informationsteknik; kanske kan jag sammanfatta den med att det är resultaten som räknas, vad som gäller är det som fungerar bäst i praktiken när lärarna jobbar tillsammans med eleverna. Vågen för detta!

Ifall du föredrar att endast lyssna på intervjun så kan du göra det direkt på webben – eller genom att ladda ner mp3:an – här.

About niiloa

Language teacher, EdTech coach, GSuite superadmin, YouTuber, podcaster, advocate for international school collaboration
This entry was posted in DViSonAir, HangoutOnAir. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s