DViSonAir #20: GAFErep 2, Classroom

Vilken pangstart för den alldeles fräscha, nya DViSonAir-säsongen – genom andra avdelningen av GAFErep! Denna gång hade Lars Arvidson, Kim Nilsson, Joakim Bergeå och jag full fokus på det senaste tillskottet i GAFE: Google Classroom. Vi gjorde ett tappert försök att bringa klarhet i vad Classroom egentligen är, vad det inte är, hur det fungerar, vilka möjligheter som har lagts till nu inför höstterminen och vad det kanske inte riktigt klarar av (ja, det finns faktiskt fortfarande sådant också).

Det blev en del ‘screen shares’ en bit in i vår HangoutOnAir där vi visade lite grand hur Classroom fungerar både från lärar- och elevsidan. Suveränt lättjobbat är det, den saken är i alla fall kristallklar.

I vanlig ordning var det toppentrevligt att träffas och för mig blev denna GAFErep alldeles suverän repetition av det viktigaste i Classroom, precis nu när jag behövde det som mest i terminsstarten.

Missade du den första GAFErep-omgången, när vi gick igenom hela GAFE riktigt ordentligt? Förtvivla inte – hela härligheten finns givetvis tillgänglig för alla hugade spekulanter, helt kostnadsfritt dessutom (men givetvis tar jag emot donationer om du absolut vill dela med dig!): gå vidare hit.

Ifall du föredrar att endast lyssna – antingen direkt på webben eller genom att ladda ner inspelningen – så hittar du denna andra avdelning av GAFErep som en Mp3-fil här.

Hur blir fortsättningen av GAFErep då? Ja, det återstår att se – ifall du tycker vi borde ta upp något specifikt inom GAFE så hör av dig!

About niiloa

Language teacher, EdTech coach, GSuite superadmin, YouTuber, podcaster, advocate for international school collaboration
This entry was posted in DViSonAir, HangoutOnAir. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s