DViSonAir Intervju: Johanna Karlén

Snacka om en svettig säsongsöppning för DViSonAir – det måste nog vara något visst med siffran tretton, tror jag, så mycket strul som jag hade med tekniken denna gång, fullständigt sanslöst! Till slut kom vi ändå igång ungefär som planerat, Johanna Karlén och jag, och det blev en högintressant pratstund som gav en bra inblick i livet som IKT-samordnare / IT-strateg / utvecklingsledare (jepp, Johanna konstaterade att ett kärt barn har många namn!) i Lund. Trist att Johannas video lade ner efter en kvart; hade definitivt inte gjort något om mitt ansikte hade försvunnit! Ljudet är det lyckligtvis inget fel på, tack och lov.

Något jag var extra nyfiken på var förstås det alldeles suveräna pedda-IT självskattningsverktyget LIKA som Johanna har utvecklat tillsammans med Björn Söderlund från Lidingö (visst hakar du på på DViSonAir någon gång framöver, Björn?). Detta verkar vara ett närmast självklart sätt för skolledare att få stenkoll på nuläget med pedagogisk IT-användning och också se till att man har det bästa tänkbara underlaget för det framtida arbetet. Webbaserat, enkelt att använda, kostar inte en spänn – kan det bli bättre?! Ja, i så fall om Björn och Johanna kommer på ytterligare förbättringar :)

Som sagt, denna gång är det kanske lika(!) bra att satsa på audio-only, i alla fall efter den inledande kvarten; mp3 finns tillgänglig för nedladdning – eller lyssning direkt i webbläsaren – genom min Dropbox här.

Tack Johanna att du tog dig tid med kort varsel!

About niiloa

Language teacher, EdTech coach, GSuite superadmin, YouTuber, podcaster, advocate for international school collaboration
This entry was posted in DViSonAir, HangoutOnAir, IT i skolan and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to DViSonAir Intervju: Johanna Karlén

 1. Johanna says:

  …alltså även om det på många sätt är min och Björns bebis, så måste ju alla creddas som creddas bör :-) Utan vare sig SKL o överenskommelsen med regeringen eller alla som varit delaktiga i att tvätta materialet, kvalitetssäkra och sedan testa så hade vi inte haft verktyget idag. Supernöjd med alla som varit med och bidragit i arbetet! Och igen tack för trevlig pratstund. Klart Björn hakar på nästa gång! /Johanna

  • niiloa says:

   Underbart, nu har verkligen alla fått cred :) Lite extra ändå för dig Johanna och förstås Björn!

   • Björne says:

    Hej Niilo
    Snygg intervju!
    Klart jag ställer upp! Och precis som Johanna skriver så är det så många kloka, bra, pragmatiska och prestigelösa människor som chippat in och fört arbete vidare. Det är coolt. Roligt. Att göra det svåra lättare.

   • niiloa says:

    Tack Björne! Jepp, både coolt och roligt, att göra det svåra lättare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s