DViSonAir #11: Google Apps skript blir Add-ons

Återigen visade det sig vilket extremt högkvalitativt(?!) resultat man får utan några som helst förberedelser – snacka om att det är ett enkelt framgångsrecept! Alltför sent på tisdag kväll 11. mars blev det lite diskussioner på G+ kring Googles senaste grepp: Apps skript håller på att ömsa skinn! Som vanligt var Lars Arvidson på hugget (han menade det var lika bra att använda nattens timmar till fullo, när den unge familjemedlemmen ändå såg till att det inte blev så värst mycket nattsömn; mycket klokt) och föreslog till slut en HOA morgonen därpå. Sådant kan jag givetvis inte säga nej till så jag fixade kvickt ett G+ Event innan ögonlocken blev alltför tunga.

På morgonen var det bara att dra igång det tunga maskineriet på jobbet, tömma resten av Treo-röret (det var faktiskt inga rusdrycker inblandade, endast en riktigt tung förkylning), ladda med kaffe och sedan körde vi. Resten är historia, som det heter!

Både trevligt och nyttigt var det och Lars gjorde i vanlig ordning ett strålande arbete On Air med att visa hur Add-ons ser ut och hur man praktiskt jobbar med den nya Doctopus-varianten. Ett alldeles underbart inslag stod Kim Nilsson för genom att direktsända från cykelsadeln i Malmö!

Tack också till er som bidrog med kommentarer och frågor – superkul att vi uppenbarligen gjorde lite nytta också :)

Någon audio-only variant finns det inte denna gång – det är inte särskilt meningsfullt för att den största delen av denna HOA består av skärmdelning.

Vi ses On Air!

About niiloa

Language teacher, EdTech coach, GSuite superadmin, YouTuber, podcaster, advocate for international school collaboration
This entry was posted in DViSonAir, HangoutOnAir. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s