DViSonAir Intervju: Karl Wirén

I januari 2014 lyckades jag få Karl Wirén från Jensen Education på tråden, trots att han var bortflugen till de brittiska öarna för att delta i en konferens där. Kalle hakade på genom hotellets trådlösa nät och hör och häpna – det fungerade faktiskt, trots att personalen skramlade en del med tallrikarna i bakgrunden :)

En av anledningarna till att jag verkligen såg fram emot att prata med Kalle var att han var ansvarig för den tekniska delen när Jensen på hösten 2013 driftsatte fler än 4000 Chromebooks. Det säger sig självt att en sådan utrullning kräver en hel del förberedelser och det ville jag veta mer om – precis som också hur erfarenheterna har varit på Jensen nu när Chromebooks har varit i bruk ett tag.

Klart att det blev också en del prat om Google Apps för Education och hur Kalle ser på denna molntjänst som egentligen är en förutsättning för vettig användning av Chromebooks inom utbildningsområdet.

Tack Kalle för en toppenintressant pratstund!

About niiloa

Former language teacher, GSuite superadmin, advocate for international school collaboration. YouTuber, podcaster, sea kayaking addict
This entry was posted in DViSonAir. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s