Hangouts Q&A App: Hur fungerar den?

Suveränt trevligt att Mathias Grönqvist från Borgå i Finland hörde av sig genom G+ och ville veta med om hur den – vid skrivande stund – fortfarande ganska nya Questions & Answers Hangouts-appen fungerar. Nu fick jag också en bra anledning att fräscha upp detta! Det kanske blev lite märkligt när jag delade min skärm och visade hur allt såg ut från Event-sidan men troligen går det att hänga med hyfsat ändå. Lyckligtvis hade vi också Martina med på G+ Event-sidan så vi kunde klura ut ‘live’ hur tittarna kan ställa frågor och hur ‘värden’ för HangoutOnAir bestämmer vilka frågor som tas upp.

Användningen av Q&A-appen är helt knuten till den Event som HangoutOnAir i sin tur är kopplad mot; de som skall ställa frågor måste gå till Event-sidan på Google Plus för att allt skall fungera. Det är också värt att notera att den inspelade YouTube-videon har inga ‘inbrända’ frågor och svar.

Sammanfattningsvis ett mycket användbart tillägg till HangoutsOnAir men kanske inget man alltid använder i alla ‘sändningar’; det gäller också att ha tid att ta upp och diskutera tittarnas frågor!

About niiloa

Language teacher, EdTech coach, GSuite superadmin, YouTuber, podcaster, advocate for international school collaboration
This entry was posted in HangoutOnAir and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s