Tänk tanken: en riktig skolpod!

Det är bara att konstatera: Micke Kring & Co i Årstaskolan har (återigen) gjort något riktigt bra och viktigt. Podden Tänktanken är en klockren satsning i dessa tider när både kollegiala samtal och transparens gentemot omvärlden alltför ofta är en bristvara. Klart jag lyssnade på de tre inledande avsnitten direkt – och såklart prenumererar jag nu på Tänktanken med min enormt smarta lur. Suveränt att alltid ha bra grejor att lyssna på när man är på språng!

I synnerhet det första avsnittet – se nedan för att lyssna direkt! – önskar jag att alla i mitt plugg skulle ta sig tid och fundera kring innan höstterminen sparkar igång; där finns det riktigt bra och viktiga saker som jag tycker vi borde lyfta fram ordentligt. Självklarheter som att det man gör i skolan skall just vara på riktigt och att det också därmed skall finnas mottagare till de arbeten eleverna gör kanske ändå inte är alltid helt självklara. Från egen erfarenhet vet jag att det är alltför lätt att synda.

Bara det faktum att Årstaskolans järngäng drar igång den här sortens pod(cast) – eller som det står i Wikipedia, poddradio(!)  är något alldeles suveränt. Toppenbra innehåll är givetvis den riktigt smarriga grädden på moset (eller lämpligen på jordgubbarna som redaktionen verkar glufsa i sig i häpnadsväckande mängder).

Grymt snyggt jobbat redan i uppstarten, ni skall veta att förväntningarna har nu skruvats upp ordentligt inför fortsättningen :)

About niiloa

Language teacher, GSuite superadmin, YouTuber, podcaster, advocate for international school collaboration, sea kayaking addict
This entry was posted in EdTech, MyView, SocialMedia and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s