IT i skolan: TeachMeet och Framtidens lärande 2011

Mariemattias

Marie @kringlan Linder och Mattias @mattias73 Davidsson löser datortekniska problem med den äran! Vilken av dom två datorerna är finast, tycker du? Foto: Lotta Holmström, Lärarnas Nyheter

Återigen visade Stockholm upp sin allra soligaste sida när det var dags för konferensen Framtidens lärande 2011 – här och nu, 19-20 maj. Precis som förra året så ‘smygstartade’ Framtidens lärande kvällen innan med skolbesök, seminarier och förstås suveräna TeachMeet Framtidens lärande 2011 – eller, aningen(!) kortare, TMFL11 både på Twitter och TodaysMeet. Jag hade också, nu för andra gången, nöjet att vara inblandad i planeringen av TeachMeet; precis som sist hjälpte jag till med PBworks TeachMeet-wiki som används både för allmän info och för anmälan.

TeachMeet-inspiration

Som vanligt var TMFL ett toppenbra tillfälle att bli inspirerad och få konkreta, praktiskt testade tips av kollegorna om IT-användningen i skolan. Gott om energi, entusiasm och högt tempo – precis som det skall vara på TeachMeet! Utöver detta också supertrevligt nätverkande och dessutom ett toppenfint buffé; stort tack till sponsorerna. Alla TeachMeet är kostnadsfria för deltagarna så sponsorernas insatser är verkligen avgörande för en lyckad kväll. Tack vare Rickard Gatarski på WestreamU blev det också en finfin webbsändning från TMFL11 och videon med alla presentationer finns nu tillgänglig genom Bambuser här. Förresten, nog vore det väl på tiden att få till TeachMeetNord?! Att TeachMeet verkligen är något utöver det vanliga beskriver @helenakvarnsell väldigt bra i sitt blogginlägg – missa inte det!

Framtidens lärande växer

Själva konferensen Framtidens lärande i Nacka Strand – med åretsTwitter-tags framlar och framlar11 plus TodaysMeet – har vuxit något otroligt, från ett par hundra deltagare år 2009 till årets 1400 anmälningar. Utan tvekan är Framtidens lärande Sveriges mest intressanta, årligen återkommande forum som fokuserar på pedagogisk IT-användning. Upplägget innebär att besökarna kan både ta del av intressanta föreläsningar, delta i workshops och boka in sig på korta halvtimmes inspirationsmöten kring specifika teman. Utöver detta finns ett stort antal företag och myndigheter representerade på konferensen.

Sortering pågår!

Mängder med intryck under tre intensiva dagar så det lär dröja innan jag får någorlunda ordning på det hela. En riktig höjdare under sista konferensdagen svarade Vittra-skolan i Adolfsberg för – snacka om elever som kan tala för sin sak och använda IT på ett vettigt sätt! GoogleDocs är verkligen ett smidigt kollaborativt verktyg – eller hur @kringlan :)

About niiloa

Language teacher, EdTech coach, GSuite superadmin, YouTuber, podcaster, advocate for international school collaboration
This entry was posted in conference, konferens, TeachMeet and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s