Toppenintressant TeachMeet på Globala gymnasiet!

Todaysmeettmfl10

 

Vid skrivande stund har det inte förflutit så väldigt många timmar efter att jag hade nöjet att delta i ytterligare ett TeachMeet: på onsdag kväll 19 maj var det dags för TeachMeet Framtidens Lärande 2010 i Globala gymnasiets fina lokaler i Stockholm. Denna gång hade jag också möjligheten att bidra lite till planeringen av evenemanget ‘på distans’ – riktigt skoj!

 

Bilden ovan måste jag förklara: den visar vår ‘back channel’, inläggen genom vårt TodaysMeet-rum både från deltagarna på plats och från dem som följde mötet genom webben någon annanstans (stort tack till @larmats för Ustream-sändningen med nollvarsel!). Snyggt kast? Dessa berömmande ord hänvisar till det det flygande mjukisdjuret som på ett mycket påtagligt sätt avbryter presentatören som inte har koll på tiden!

 

Återigen är det bara att konstatera: TeachMeet-upplägget är helt enkelt sensationellt bra och fungerar klockrent. Lärarna delar med sig av sina erfarenheter av pedagogisk IT-användning i klassrummet på ett sätt som är själva kärnan i nätverkandet och i det kollaborativa arbetssättet. En uppmaning till alla skolledare och huvudmän: se till att personalen kan delta i TeachMeets – och arrangera egna! Någon bättre kompetensutveckling inom digitalt kunnande tror jag inte existerar.

Slutligen måste jag ge en stor eloge till elevvärdarna på Globala gymnasiet. Suveränt trevliga och driftiga ungdomar, det var ett nöje att träffa er. Tack!

About niiloa

Language teacher, EdTech coach, GSuite superadmin, YouTuber, podcaster, advocate for international school collaboration
This entry was posted in konferens, TeachMeet and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Toppenintressant TeachMeet på Globala gymnasiet!

  1. Anonymous says:

    Job well done, I’d say! Får se vem som plockar upp stafettpinnen…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s