TeachMeet09: av lärare, för lärare

Teachmeet

 

I samband med Skolforum 2009 hade jag på måndag kväll 26 oktober nöjet att delta i ett, såvitt jag vet, unikt möte för lärare i Sverige: TeachMeet, en kollaborativ träff med fokus på praktisk IT-användning i skolan. Konferens? Nej, egentligen raka motsatsen om man med beteckningen ‘konferens’ avser en ganska stel tillställning där publiken håller sig passiv och mest undrar ifall det kan vara dags för kaffe snart.. Själva kärnan i ett TeachMeet-möte är just det omedelbara, informella utbytet av idéer och tankar under avslappnade former.

 

Det är bara att gratulera arrangörerna – med Per Falk och Mattias Davidsson i spetsen, om jag har förstått rätt – till ett otroligt inspirerande, väl genomfört och ett mycket viktigt möte. Vilken härlig energi som finns i denna grupp och vilka enormt fina, engagerade presentationer vi fick ta del av! Nu finns det definitivt toppenbra förutsättningar för att fortsätta arbeta tillsammans och att Dela! med sig.

 

Henrik Widaeus från Södertälje tog upp i sitt sjuminuters anförande – förutom vitsippornas hemliga liv och konsten att fräscha upp ledsna salladsblad – en ‘skuggvärld’ i skolhierarkin, en underliggande gräsrotsverksamhet som är extremt viktig för att det digitala kunnandet skall växa och bära frukt på bästa sätt i skolan. Jag är övertygad om att han har helt rätt.

 

Sammanfattningsvis: tummen upp för TeachMeet! Det blev ännu bättre än vad jag hade väntat mig och det vill inte säga lite.

About niiloa

Language teacher, EdTech coach, GSuite superadmin, YouTuber, podcaster, advocate for international school collaboration
This entry was posted in TeachMeet and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s