Death by PowerPoint

Death

Numera har varje föreläsare värd namnet en digital presentation – i regel PowerPoint – med i bagaget. Om presentationen sedan tillför något eller inte, ja det är en helt annan sak. En sak är säker: lärarna (oavsett nivå, definitivt inklusive universitetsvärlden) är inte bättre på presentationsteknik än andra. Tråkigt nog gäller många gånger det motsatta.

Jag har funderat en hel del på vad detta beror på, hur kommer det sig att man gång på gång får vara med om presentationer som är rena skräckexempel? Massvis med text som ingen kan läsa, bilder som är obegripliga i sammanhanget eller helt onödiga – det är inget slut på eländet. Svaret är tvådelat, tror jag: vi i grundskolan är usla på att lära ut presentationsteknik, huvusdakligen för att vi själva aldrig har fått lära oss.

En glädjande nyhet(?) är att det inte tar många minuter att lära sig undvika de värsta minorna. Death by PowerPoint är – jamen! – en presentation som med all önskvärd tydlighet visar hur man gör för att hålla sin publik vid liv. Se och njut!

About niiloa

Language teacher, EdTech coach, GSuite superadmin, YouTuber, podcaster, advocate for international school collaboration
This entry was posted in MyView, Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Death by PowerPoint

  1. Anonymous says:

    Jag håller fullständigt med. Dööööör av tristess inför alla dessa PowerPoint som envist måste plåga oss anställda!!! : ( En annan bra sida förutom slidesahresidan är http://www.presentationsteknik.com där finns ett gäng vettiga artiklar om deathbypowerpoint, http://www.presentationsteknik.com/tips_artiklar_presentationsteknik.php?cPath=75

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s